Obilježavanje godišnjice osnivanja II korpusa Armije RBiH

U okviru programa obilježavanja godišnjice osnivanja 2. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministar za boračka pitanja Amir Kulaglić primili su danas u posjetu aktere organizovanog otpora na području Tuzlanskog kantona u ratu 1992-'95.godine. Radi se o generalu Hazimu Šadiću, nekadašnjem komandantu Drugog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine i predstavnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i boračkih saveza i udruženja.

Opširnije...

Premijer Tulumović otvorio prvu regionalnu IT konferenciju „Tech Cruise“

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović danas je otvorio prvu regionalnu konferenciju „Tech Cruise". Ovaj događaj mjesto je susreta privrednika iz zemlje i regije, javne uprave i vrhunskih stručnjaka iz područja informatike i digitalnog marketinga. Osim premijera Tulumovića, svečanosti otvorenja Konferencije prisustvovali su ministar privrede Asmir Hasić i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Edin Buševac.

Opširnije...

Vlada će u skladu sa svojim zakonskim mogućnostima pomoći rješavanje situacije u GIKIL-u

Potreba imenovanja trenutno nedostajuća dva člana Nadzornog odbora u GIKIL-u i refleksije koje nedostatak članova ovog tijela ima na poslovanje GIKIL-a bili su glavna tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića i ministra privrede Asmira Hasića sa predstavnicima sindikata ovog privrednog društva i Samostalnog sindikata radnika hemije i nemetala u FBiH.

Opširnije...

Predstavnici OHR-a u Vladi Tuzlanskog kantona

Aktualna politička situacija i odnosi u Tuzlanskom kantonu nakon formiranja Vlade bile su teme današnjeg sastanka političke savjetnice u Uredu visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu (OHR) Edine Topić i premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića. Premijer je ovom prilikom prezentirao trenutnu političku situaciju, istaknuo nekoliko stvari koje će biti odrednica i fokus ovog saziva Vlade.

Opširnije...

Ambasador Republike Turske posjetio Tuzlanski kanton

Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini nj.e. Haldun Koç je danas sa saradnicima posjetio premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića. Ovom prilikom razgovaramo je o dosadašnjoj saradnji Vlade i kantonalnih institucija sa Ambasadom Republike Turske u BiH, realizaciji zajedničkih projekata, te planovima i projektima koji se mogu planirati u budućnosti.

Opširnije...

Nakon 15 godina čekanja izgrađena sportska sala u OŠ Sjenjak

Učenici tuzlanske OŠ „Sjenjak" od danas imaju sportsku dvoranu. Osnovna škola u tuzlanskom naselju Sjenjak otvorena je 2004. godine, ali su učenici, nastavnici i roditelji 15 godina čekali na sportsku salu u kojoj će se održavati časovi tjelesnog odgoja i sporta, a koji su se do danas uglavnom odvijali u školskim učionicama ili dvorištu. Dina i Tarik, učenici četvrtog razreda ove osnovne škole prenijeli su samo djelić radosti zbog nove sportske sale na koju su čekali nekoliko godina.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna