Cijena apotekarske usluge je ugovorna obaveza

Povodom zahtjeva za povećavanje visine naknade za apotekarsku uslugu, odnosno obradu recepata sa Esencijalne liste lijekova Tuzlanskog kantona i nedavno održanog štrajka upozorenja premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović, ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić, ministar finansija Miralem Nuhanović i direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja TK Mirsad Hodžić održali su danas sastanak sa predstavnicima farmaceutskih kompanija sa područja našeg kantona.

Opširnije...

Dan odbrane Tuzle

Povodom obilježavanja Dana odbrane Tuzle, odnosno godišnjice bitke na Brčanskoj Malti, jedne od ključnih bitki za odbranu Grada, kada su pripadnici policije i Teritorijalne odbrane Tuzla zaustavili rezerviste bivše JNA, delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Kantona Jakubom Suljkanovićem, danas je položila cvijeće i odala počast poginulim braniteljima Tuzle.

Opširnije...

Obilježeni dani otpora u Sapni i Banovićima

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i delegacija Vlade Tuzlanskog kantona prisustvovali su danas obilježavanju „Dana odbrane Sapne" i "Majskih dana otpora" u Banovićima.

Opširnije...

Otvoren 17. Međunarodni sajam turizma „List“

17. Međunarodni sajam turizma i ekologije „LIST 2019". svečano je otvoren danas u Lukavcu. Na sajmu, koji će biti održan od 9. do 11. maja, uz ambasade, ministarstva, turističke agencije i privredne komore, svoje proizvode i usluge predstavljat će hoteli, proizvođači hrane i pića, kože i tekstila, firme za preradu otpada i druge. Na sajmu učestvuje 162 izlagača iz 11 zemalja i to su uglavnom predstavnici zemalja bivše Jugoslavije, te Albanije, Njemačke, Češke, Italije i Turske. U okviru 17. izdanja ove manifestacije bit će održana predavanja o kontinentalnom turizmu i razvojnim šansama BiH, te okrugli sto o biciklizmu.

Opširnije...

Čestitka povodom 9. maja, Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom

U povodu 9. maja, Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, Dana Europe, Dana zlatnih ljiljana i Dana logoraša BiH, premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

Opširnije...

Još jedna uspješna godina iza Instituta za zavarivanje

Još jedna u nizu uspješnih godina u radu poslovanju Instituta za zavarivanje bila je povod za današnji radni sastanak i posjetu direktora Instituta Seida Zulića i direktora Instituta za zavarivanje iz Magdeburga (Njemačka), inače suosnivača tuzlanskog instituta, Jürgena Bendlera, Vladi i premijeru Tuzlanskog kantona.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna