Prijem kod ministrice Vojinović za Hasana Sejdinovića, osvajača zlatne medalje na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade

Dana 10.04.2019. godine ministrica Slavena Vojinović upriličila je prijem za Hasana Sejdinovića, osvajača zlatne medalje na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade koje su održane u Abu Dhabiju, Ujedinjeni Arapski Emirati. Prijemu su također prisustvovale i trenerica Nermina Mujić, kao i Kada Delić Selimović, izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH.

 

image1

Ministrica Vojinović je čestitala Sejdinoviću na osvojenoj zlatnoj medalji u atletici na 200 m, te tom prilikom istakla značaj sporta za osobe sa posebnim potrebama i njihovu integraciju u društvo. Dalje je navela da su sportisti najbolji ambasadori države Bosne i Hercegovine, te je istakla zadovoljstvo što su učesnici na Svjetskim igrama Specijalne olimpijade svojim nastupom na najbolji način afirmisali naš kanton. Resorno ministarstvo je prepoznalo značaj sporta lica sa invaliditetom te je kroz izmjene i dopune Zakona o sportu dovelo u ravnopravan status lica sa invaliditetom i organizacije koje se bave invalidskim sportom u odnosu na ostale grane sporta, čime su se stvorili još bolji uslovi za rad i podršku sportskih organizacija na području Tuzlanskog kantona koje se bave invalidskim sportom.
Izvršna direktorica Kada Delić Selimović zahvalila se na prijemu, napominjući da je na igrama u Abu Dhabiju učestvovalo 7500 sportista iz 192 zemlje, među kojima je bilo i troje sportista sa područja Tuzlanskog kantona.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna