Udruga hrvatskih vojnih invalida uručila povelju resornom Ministarstvu

Predstavnici Zajednica udruga i članova HVIDR-a HVO Herceg-Bosna danas su Ministarstvu za boračka pitanja TK uručili plaketu za uspješnu i korektnu saradnju u proteklom periodu.


IMG 3695Povelja zahvalnosti, rečeno je ovom prilikom, Ministarstvu je dodijeljena za zaštitu i doprinos u očuvanju branitelja i stradalnika na području socijalne i pravne zaštite te za istaknuti doprinos ugleda braniteljskih udruga.
U ime ministra Amira Kulaglića priznanje je preuzela sekretar Džemila Zaimović koja je zahvalila na priznanju te naglasila da je Ministarstvo izuzetno ponosno što su ratni vojni invalidi hrvatske Udruge prepoznali aktivnosti koje svi uposleni preduzimaju na zaštiti njih kao boraca i članova njihovih porodica. „Mi obećavamo da ćemo i dalje nastaviti čvrstu saradnju sa predstavnicima koji se nalaze na području TK i raditi sve u interesu boračke populacije", kazala je Zaimović.
Vlado Pavljašević predsjednik Udruge hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata HVO Tuzla rekao je da je ovo prilika da se istakne izuzetan odnos armijskih udruga i HVO-a, proistekao iz domovinskog rata te se nadaju da će i sa Ministarstvom za boračka pitanja Tuzlanskog kantona biti nastavljena dosadašnja dobra saradnja.
Predstavnici Udruge ovom su prilikom razgovarali i o načinima pomoći pojedinim slučajevima socijalno ugroženih branitelja te o aktuelnim pripremama Nacrta Zakona o Izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca i nihovih porodica na kojem u resornom Minsitarstvu rade intenzivno te se očekuje da će već u februaru biti pred poslanicima Skupštine Tuzlanskog kantona.

 

IMG 3690

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna